Fråga justitie- och migrationsministern angående förhindrande av upplopp

Fråga 2019/20:1610 Förhindrande av upplopp

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

Sedan några dagar har det pågått gängkrig och konflikt mellan tjetjener och andra grupperingar i den franska staden Dijon, något bland annat Jerusalem Post, Le Monde och Daily Mail rapporterat om.

Både fransk polis och militära styrkor har satts in för att få kontroll över situationen. Enligt Le Monde sattes 110 soldater ur gendarmeriet in på måndagen. På måndagskvällen genomförde gendarmeriet och den nationella insatspolisen en gemensam insats.

Vi har tidigare kunnat se hur protester och upplopp snabbt spridit sig över världen. Senast då det rasistiska nätverket Black Lives Matter tillsammans med vänsterextrema AFA anordnat massdemonstrationer som oftast slutat i våldsamma upplopp och skadegörelser – även här i Sverige.

Genom en fullständigt ansvarslös massinvandringspolitik som fått pågå i decennier har olika etniska och nationella enklaver etablerats även här i Sverige.

Gängkriget och konflikten i Frankrike skulle kunna spridas till andra områden i andra länder.

Av denna anledning vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

Vilka åtgärder vidtar ministern för att förhindra att det som nu sker i Frankrike sprider sig till Sverige, och vilken beredskap har Sverige för att hantera en liknande situation?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-justitie-och-migrationsminister-angaende-forhindrande-av-upplopp/