Fråga till biståndsministern angående svenskt stöd till UNRWA och palestinska myndigheten

Fråga 2020/21:3309 Svenskt stöd till UNRWA och palestinska myndigheten

av Björn Söder (SD)

till Statsrådet Per Olsson Fridh (MP)

Det avslöjas nu hur Hamas låter barn vid UNRWA:s skolor registreras för sommarläger i syfte att utbilda barnsoldater. David Bedein, chef för Center for Near East Policy Research, ställer sig frågande i CBN News om hur FN:s skolor kan tillåta sina elever att registrera sig för program för att döda människor.

Bedein har länge hävdat att läroplanen i UNRWA-skolorna främjar terrorism och förespråkar att bli av med Israel samt att UNRWA-anläggningar används för att indoktrinera och utbilda palestinska barn för terrorism.

Affischer som Hamas använder för att rekrytera barnen till sommarläger är fulla med barn med skjutvapen.

I rekryteringsfilmer som vänder sig till barnen i UNRWA:s skolor visar man pojkarna och de unga männen intensiv militär träning inklusive marscherande med vapen, hoppande genom eldringar och krypande ur hål i marken beväpnade med automatvapen, vilket förmodligen illustrerar terrortunnlar.

I Hamas reklamfilm står det att registrering för lägren kommer att hållas ”vid din närmaste moské samt vid registreringspunkter på offentliga platser mellan eftermiddagsbönerna och kvällsbönerna”.

De erbjuder fyra åldersgrupper: grundskola, gymnasium, studenter och vuxna.

Även skolböcker som i år används i den palestinska myndighetens skolor och UNRWA:s skolor innehåller värre terroruppviglingar än tidigare år.

Den palestinska premiärministern Mohamed Shtayyeh försvarade läroböckerna och läroplanerna vid sitt veckoministermöte. Enligt Shtayyeh får palestinska läroböcker inte bedömas av andra, eftersom palestinier är så unikt utsatta. Antisemitism och stöd för terrorism motiveras på grund av deras livserfarenhet.

Med anledning av dessa nya avslöjanden och av att Sverige bidrar med miljonbelopp av skattemedel till UNRWA och den palestinska myndigheten vill jag fråga statsrådet Per Olsson Fridh:

Vilka åtgärder tänker statsrådet vidta med anledning av att svenska skattemedel går till att finansiera UNRWA och den palestinska myndigheten, som återigen visar sig ha kopplingar till antisemitism och terrorism?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-till-bistandsministern-angaende-svenskt-stod-till-unrwa-och-palestinska-myndigheten/