Fråga till justitie- och inrikesministern angående fortsatta våldsamheter

Fråga 2021/22:1730 Fortsatta våldsamheter

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S)

Våldsamheterna i Sverige fortsätter i oförminskad takt. På tisdagskvällen och natten till onsdagen drabbades åter Skåne och i synnerhet Malmö av flera skjutningar.

Vid 19-tiden på tisdagen blev en man i 25-årsåldern beskjuten av en maskerad person på moped eller motorcykel på Kolonigatan i Landskrona, där en studentfest pågick. Ingen skadades dock. Vid klockan 23.30 knivskars två män i 20-årsåldern vid Möllevångstorget. En 22-årig man med ”våldsamt förflutet” efterlystes under natten. Enligt Sydsvenskans uppgifter är han anhållen i sin frånvaro. På morgonen bekräftar polisen att en av de knivskurna är död och att den andre är allvarligt skadad.

I samband med händelsen spärrade polisen av akutintaget på Skånes universitetssjukhus. Ärendet rubriceras som mord och mordförsök. Polisen hade på onsdagsmorgonen ingen gripen, rapporterar Samnytt.

Samnytt skriver också att en timme senare, vid klockan 00.30, kom nästa larm. Denna gång rörde det en skottskadad man som påträffats utomhus i närheten av Rörsjöparken i centrala Malmö. Mannen, som är i 25-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms som allvarliga men ej livshotande. Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen har ännu gripits.

Det kan konstateras att justitie- och inrikesministern fortsätter att misslyckas i sitt arbete med att komma till rätta med det eskalerande våldet. Ministern har personifierat total avsaknad av självinsikt om sitt egna katastrofala politiska misslyckande. Hade det funnits ett uns av självinsikt och självrannsakan hade ministern tagit konsekvenserna och avgått.

Jag vill fråga justitie- och inrikesminister Morgan Johansson:

Vilka åtgärder avser ministern att vidta med anledning av det oförminskade våldet i det svenska samhället, och kommer ministern att avgå?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-till-justitie-och-inrikesministern-angaende-fortsatta-valdsamheter/