Fråga till justitieministern angående brottsutvecklingen i Sverige

Fråga 2020/21:1474 Brottsutvecklingen i Sverige

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

En man i 70-årsåldern knivhöggs i slutet av januari i invandrartäta Orminge när han stod och borstade bort snö från sin bil. Tre gärningsmän, som beskrivs vara yngre, kom fram till honom och krävde att mannen skulle överlämna sina värdesaker.

I samband med konfrontationen utdelade en av gärningsmännen ett stick mot mannens kropp. Det framgår inte huruvida gärningsmännen fick med sig några värdesaker men mannen fick föras till sjukhus för vård. Hans tillstånd ska dock inte vara allvarligt. Polisen har startat en förundersökning om grov misshandel och försök till grovt rån men har än så länge inga misstänkta.

Att situationen har spårat ur i Sverige råder det ingen tvekan om, och regeringen, med justitieministern i spetsen, har misslyckats kapitalt med att komma till rätta med den alltmer växande och grövre kriminaliteten. Sverige har genom en okontrollerad invandring och avsaknad av polisiära och juridiska resurser samt ett daltande av brottslingar utvecklats i en riktning som blir alltmer skrämmande för skötsamma medborgare.

Oavsett vad justitieministern har svarat på tidigare frågor, med vilka satsningar regeringen gör, har situationen inte förändrats. Det är uppenbart att dessa så kallade satsningar inte är tillräckliga och att regeringen saknar det som behövs för att vända denna destruktiva utveckling.

Det har gått så långt att rättsexperter nu tipsar de som är oroliga för att bli rånade, misshandlade och i värsta fall mördade att klä ned sig och ”se fattiga ut”.

Med anledning av detta vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

Har ministern funderat över varför brottsutvecklingen fortsätter i samma riktning som tidigare, trots regeringens olika satsningar, och vilka slutsatser drar ministern av detta?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-till-justitieministern-angaende-brottsutvecklingen-i-sverige/