Fråga till utrikesministern angående ökande förföljelser av kristna i Indien

Fråga 2020/21:45 Ökande förföljelser av kristna i Indien

av Björn Söder (SD)

till Utrikesminister Ann Linde (S)

Förföljelserna av kristna runt om i världen ökar. Indien hamnade på plats tio när organisationen Open Doors presenterade sin lista för 2020 över de länder i världen där förföljelsen av kristna är som allra värst.

I förra veckan angrep en mobb fyra kristna kvinnor i Faridabad i norra Indien. Enligt organisationen Persecution var det i samband med ett bönemöte i ett kristet hem som en mobb på ett tiotal hindunationalister tog sig in och började slå kvinnorna med tillhyggen såsom järnrör. En av kvinnorna uppges nu kämpa för sitt liv på sjukhus. Även de andra tre kvinnorna ska ha misshandlats så svårt att de fick föras till sjukhus

Det är andra attacken på kristna i Faridabad på kort tid. Den tidigare attacken i somras skedde då hindunationalister gav sig på ett utbildningscenter på kristen grund. Man slog sönder inredningen och ockuperade centret och satte också upp en hinduisk gudastaty i lokalen.

Med anledning av detta vill jag fråga utrikesminister Ann Linde:

Avser ministern att lyfta de kristnas situation i Indien i samtal med den indiska regeringen, och vilka andra åtgärder vidtar ministern för att särskilt sätta fokus på att bekämpa den ökande förföljelsen av kristna?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-till-utrikesministern-angaende-okande-forfoljelser-av-kristna-i-indien/