Obskyra påståenden av Vänsterpartiet

Svar till Björn Mellquist (V), Ingela Svensson (V) och Kajsa Lissel (V) i Hallands Nyheter den 6 februari 2020.

DEBATT Några vänsterpartister i Varberg går till angrepp mot mig och mitt parti och påstår att vi ”hyllar nazismen” och att SD har ”nazistiska rötter”. Det är, för att använda deras egna ord, ”magstarkt”.

Vad gäller det foto man refererar till på mig och en tysk partiföreträdare från DVU så handlar det så enkelt som att vi var på samma politiska möte för 22 år sedan. Jag träffade honom under mindre än en minut och hälsade och presenterade mig. Det är verkligen magstarkt att göra gällande att jag skulle stå för vad han ev stod för grundat på vad han som ung i Tyskland, likt många andra under den tidsperioden, var engagerad i. Några extrema åsikter hade han, enligt de som bjöd in honom till mötet, inte uttryckt som partiledare för DVU. Och vad gäller mig är det så enkelt som att titta på min politiska meritlista i riksdagen så spricker vänsterpartisternas obskyra påståenden som troll i solsken.

De påstår även att SD har ”nazistiska rötter” Vilka dessa rötter skulle vara, utöver att vi faktiskt haft en del olämpliga företrädare genom åren som också uteslutits, står i stjärnorna att finna. I SD:s politiska program har alltid funnits ett klart avståndstagande från både nazism och kommunism. Detsamma kan man verkligen inte anklaga Vänsterpartiet för.

Det finns dessutom väldokumenterat hur Vänsterpartiet och dess företrädare deltagit i antisemitiska möten och demonstrationer i både dåtid och nutid, bl a vid en pro-palestinsk demonstration i Uppsala där V-toppolitikers tal flankerades av plakat med antisemitiska budskap. Partiet har till och med partiledare och riksdagsledamöter som frekvent ertappas med att umgås med terrorstämplade islamistiska antisemiter. Jonas Sjöstedt har gästat Grupp 194:s möten och riksdagsledamoten Momodou Malcolm Jallow har mottagit pris från desamma. Grupp 194 är en samarbetsorganisation till DFLP, Demokratiska fronten för Palestinas befrielse, som är en terrororganisation som utfört terrormassakrer på judiska barn och är aktiv med terrorverksamhet i Gaza. I Vänsterpartiets lokal i Malmö pryds väggen av organisationens fana.

Det vänder sig därför i magen att se dessa vänsterpartisters hyckleri.

BJÖRN SÖDER (SD)
Riksdagsledamot

(Artikeln är publicerad på HN.se den 7 februari 2020)

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/obskyra-pastaenden-av-vansterpartiet/