Socialdemokraterna använder sig av Putins metoder

SOSSARNA Idag höll försvarsminister Peter Hultqvist och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman en ”pressbrief om det säkerhets- och utrikespolitiska hotet som Sverigedemokraterna utgör”. Att ett regeringsparti utmålar oppositionen som säkerhetshot har vi tidigare sett i diktaturer, inte minst i Putins Ryssland och Lukasjenkos Belarus, men nu ser vi det även ske i Sverige och detta borde föranleda stor oro bland alla demokratiskt vänliga krafter. Vad kommer regeringspartiet föreslå imorgon? Förbud mot oppositionen?

Att det är just Hultqvist och Ygeman som står och berättar om att SD är ett säkerhetshot blir ju aningen patetisk när man tittar på deras historik.

Försvarsministern är en av de som nu äventyrar Sveriges Natomedlemskapsansökan genom sina kopplingar med det terroriststämplade PKK. Den 23 december 2011, när Hultqvist var försvarsutskottets ordförande, höll han tal på en PKK-fest i Borlänge. Inför PKK-fanor, som prydde väggarna talade Hultqvist till församlingen. Detta är bara ett exempel på Socialdemokraternas kopplingar till terrorrörelser. Den före detta riksdagsledamoten Evin Cetin avslöjades 2012 med att besöka den väpnade separatiströrelsen Pejak, som kopplas till PKK. Riksdagsledamoten Serkan Köse har hållit tal framför porträtt på PKK:s grundare Abdullah Öcalan. Kopplingarna mellan Socialdemokraterna och terrorrörelsen PKK kan göras lång. Det är också dessa kopplingar som nu ligger till grund för Turkiets ovilja att ratificera den svenska ansökan till Nato, vilket nu äventyrar hela vårt lands säkerhet.

Anders Ygeman fick 2017, som inrikesminister, tillsammans med statsrådet Anna Johansson lämna regeringen då känslig information från Transportstyrelsen gjordes tillgänglig för icke säkerhetskontrollerad personal i utlandet. Det som läcktes var säkerhetskänslig information om t ex fordon som är bepansrade, företagshemligheter och känslig information om broar, tunnelbana, vägar och hamnar i Sverige. Detta skedde under Ygemans ansvar. Men i sann socialdemokratisk anda sparkades han till gruppledare i riksdagen för att när dammet lagt sig återfå en ministerpost.

Men det är inte bara dessa två herrar som själva utgör säkerhetshot mot Sverige. Utrikesminister Ann Linde lät sig förra året luras av två kända ryska bluffmakare. De båda kallas ”skämtare”, men anklagas också för att gå Vladimir Putins ärenden – och en rysk nyhetsbyrå publicerade vad Linde sade under mötet.

I EU-parlamentet är Socialdemokraterna, efter Vänsterpartiet, det svenska parti som är minst Rysslandskritiskt. När Europaportalen gjorde en granskning över hur ledamöterna från de svenska partierna i EU-parlamentet röstat för en mer kritisk hållning gentemot Ryssland sedan 2019 hamnade Socialdemokraterna i botten tillsammans med övriga vänsterpartier. Sverigedemokraternas ledamöter är de som varit mest kritiska mot Ryssland.

I Europarådets parlamentariska församling stödde de svenska socialdemokraterna att åter släppa in Ryssland efter att de varit suspenderade efter ockupationen av Krim. SD röstade mot att släppa in Ryssland igen. Nu är förvisso Ryssland uteslutna ur Europarådet men det säger en del om de svenska socialdemokraternas hållning gentemot Putins Ryssland.

Vid pressbriefingen anklagade Ygeman SD för att använda sig av trollarméer. Men det var ju i förra valrörelsen 2018 som Socialdemokraterna ertappades med byxorna nere när de organiserade just trollkonton för att sprida desinformation om sina politiska motståndare. Redan i valårets början erkände två S-medarbetare vid partikansliet på Sveavägen 68 att de låg bakom trollkonton för att smutskasta motståndarpolitiker. Per Gudmundson skrev i Svenska Dagbladet i valrörelsen 2018 om hur socialdemokratiska valarbetarna runtom i landet mödosamt översatte desinformation om motståndarnas politik till arabiska och portionerade ut i olika kanaler. Man adresserade även kuvert och skickade ut falska fakturor med Moderaterna som angiven avsändare till unga väljare och man skapade fejkade användarprofiler i sociala medier och uppdaterade med skrämselpropaganda. Men man köpte även dolda annonser på Facebook som riktade sig mot mittenväljare med budskapet att liberaler är opålitliga.

De som är de riktiga säkerhetshoten mot vårt land är Socialdemokraterna. Inte bara äventyrar de vår yttre säkerhet utan även vår inre med den ohämmade och eskalerande kriminaliteten och den framväxande islamismen. Detta får ske utan tillräckliga åtgärder från regeringen. Samtidigt har man på ett effektivt och med nästan kirurgisk precision förstört vårt energisystem som också i högsta grad är ett säkerhetshot mot vårt land.

Socialdemokraternas pressbriefing med syfte att utmåla SD som ett säkerhetshot handlar, precis som Ygeman själv sade vid pressbriefingen, om vad som står på spel i valet. Det handlar om Socialdemokraternas makt. Jämfört med tidigare impotenta borgerliga regeringar, där sossarna varit väl medvetna om att det endast är ett tillfälligt avbrott i regeringskedjan, inser man nu att med Sverigedemokraternas framväxt kan den socialdemokratiska makten vara tillända – för alltid eller i alla fall för lång tid framöver. Och det skrämmer detta makthungriga parti som gjort sig själva till en synonym för den svenska staten.

Nu är man så desperata att man tar till sig Putins och Lukasjenkos metoder om hur man behandlar sina politiska motståndare. Istället för att bemöta sakpolitiskt och med fakta använder man sig av skrämsel och lögner. Allt för att tysta oppositionen och behålla makten.

Om vi inte sätter stopp för detta och de metoder som Socialdemokraterna nu börjar använda sig av står hela demokratin på spel. Vad kommer morgondagens utspel från sossarna att handla om? Förbjuda oppositionen?

Rösta för demokratin den 11 september. Rösta bort Socialdemokraterna!

BJÖRN SÖDER

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/socialdemokraterna-anvander-sig-av-putins-metoder/