Ta ditt ansvar, Pierre Månsson!

KRISTIANSTAD Nedanstående debattartikel skickades in till Kristianstadsbladet den 4 januari.  Men den publicerades aldrig. Kanske beroende av att den riktar kritik mot Liberalernas kommunstyrelseordförande? Det finns ju ett känt gammalt talesätt: ”Man biter inte den hand som föder en”.  

Under nyårshelgen upprepades åter våldsamma raketbeskjutningar och attacker på blåsljuspersonal. Det är en tragisk utveckling av vårt sedan tidigare relativt trygga samhälle.

En de mest utsatta städerna i Skåne denna nyårshelg var Kristianstad. Särskilt stökigt var det på områdena Gamlegården och Charlottesborg. Räddningstjänsten lockades i en fälla och besköts och polisen retirerade. Boenden i områdena beskrev det hela som ”rena krigszonen”.

I Kristianstadsbladet menar kommunalrådet Pierre Månsson (L) att det är ”polisens sak att agera mot snorungar som beter sig på det här sättet”. I det har han rätt. Det är ordningsmaktens uppgift att stävja kriminellt beteende men tyvärr saknar polisen de resurser de behöver. Men Månsson gör det samtidigt väldigt lätt för sig. För som högste ansvarige politiker i kommunen är han ytterst ansvarig för hur samhället och otryggheten har utvecklat sig i vår kommun. Detta fenomen vi nu beskådar varje nyårshelg är i största delar importerat från utlandet och inte tidigare känt i vårt Sverige. Månsson har, i egenskap av förespråkare för den oansvariga massinvandringspolitiken, ett stort ansvar för hur vårt samhälle idag ser ut. Hans parti satt dessutom vid regeringsmakten i åtta år och monterade då framgångsrikt ned polisens resurser.

Att försöka frånsäga sig ansvaret för dagens situation och lägga över det på polisen är svagt.

Ta ditt ansvar, Pierre Månsson!

I år är det valår och väljarna har därmed möjlighet att påverka vår framtid. En röst på något av sjuklöverpartierna (S, MP, V, M, L, C och KD) är en röst på nuvarande destruktiva samhällsutveckling. Det är de tillsammans som skapat dagens Sverige. Den som vill ha förändring kan rösta på det enda parti som kan leverera sådan, nämligen Sverigedemokraterna.

Björn Söder (SD)
Riksdagsledamot och ordförande i SD Kristianstad

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/ta-ditt-ansvar-pierre-mansson/