Anders Bengtsson tar fel på startdatumet för SD

DEBATT Replik till Anders Bengtsson (S) i Kristianstadsbladet 11 mars. Anders Bengtsson (S) säger sig, efter att jag påtalat att han far med osanning, ha bevis för att Gustaf Ekström var med och bildade Sverigedemokraterna. Till sitt försvar hänvisar han till ett protokoll ”daterat 21/2-88”. Det är bara det att SD bildades den 6 februari 1988 och i bildandeprotokollet finns, som jag tidigare skrev, inte hans namn med. Inte heller finns det med i det extra årsmötet för partiet som hölls under sommaren samma år.

Det kan vara så att det protokoll som Bengtsson hänvisar till är ett protokoll från en lokal partiförening någonstans i landet men det förringar ju inte det faktum att Bengtsson far med osanning. Om vi dessutom ska börja granska lokala S-protokoll kan vi nog vara säkra på att hitta många intressanta och tvivelaktiga namn genom historien. De finns för övrigt gott om dem även på nationell S-nivå.

I övrigt har jag, och jag förmodar att det gäller Bengtsson också, ingen kunskap om Ekströms historiska förehavanden. Han kan mycket väl ha gjort sig skyldig till hemskheter, eller inte.

Men det vi alla vet, och som är faktabelagt, är Socialdemokraternas smutsiga och blodbesudlade historia med nära kopplingar till både Nazityskland och Stalins Sovjetunionen. Likaså är det fortfarande många som lider av den steriliseringspolitik som Socialdemokraterna utsatte tiotusentals för baserat på rashygien.

Det är uppenbart att Bengtsson besitter vare sig historiska eller för den delen nutida kunskaper om sitt eget parti eller SD utan utgår blint från direktiven från partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm, där smutskastningskampanjer nu är valstrategin för att försöka behålla makten efter nästa val. När man genom sin politik har misslyckats kapitalt med att åtgärda de enorma problem som vårt samhälle nu brottas med återstår, som Bengtsson så väl exemplifierar, endast att kasta skit på sina politiska motståndare, som har både viljan och kraften att komma tillrätta med samhällsproblemen. Men för sossarna är det som det alltid har varit: Makten framför allt. Kosta vad det kosta vill.

BJÖRN SÖDER (SD)
Riksdagsledamot

(Artikeln är publicerad på Kristianstadsbladet den 16 mars 2021)

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/anders-bengtsson-tar-fel-pa-startdatumet-for-sd/