Fråga till justitie-och migrationsministern angående skjutningar i Kristianstad

Fråga 2020/21:3414 Skjutningar i Kristianstad

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

Tre personer skadades allvarligt vid en skjutning på Gamlegårdens köpcentrum i stadsdelen Näsby i Kristianstad på tisdagseftermiddagen. Panik utbröt då skyttar på moped öppnade eld vid ett köpcentrum under tisdagen.

I Aftonbladet vittnar tolvårige Adrian om hur han och ett tiotal andra barn var på en fritidsgård inne på centret och om hur mammor skrek och sprang med sina barn. Andra människor backade undan. Själv sprang han mot en utgång tillsammans med andra barn. På vägen ut såg han en skadad person ligga på golvet. Till Aftonbladet säger han: ”Jag tänkte att jag måste därifrån, så det inte händer något med mig.”

Polisen säger att det som nu hänt är ett ”oerhört bakslag”. Gamlegården är ett av de två problemområdena i Kristianstad, som skapats genom en oansvarig massinvandringspolitik. Därtill kan läggas en tandlös kriminalpolitik, som låtit kriminaliteten breda ut sig i vårt tidigare trygga samhälle.

Bara för en dryg månad sedan, den 17 juni, skottskadades ett femårigt barn och ett sexårigt barn i en skjutning i Visättra i Flemingsberg då barnen var ute och lekte.

Hur långt ska det egentligen behöva gå? Regeringen, som har det yttersta ansvaret, har gång efter annan visat att den inte klarar av att hantera situationen. Det är uppenbart att regeringen saknar de rätta verktygen för att komma till rätta med den eskalerande kriminaliteten. Barn har redan fått sätta livet till vid dessa skjutningar, och frågan är hur många ytterligare barns liv som ska gå förlorade.

Av denna anledning vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

Vad tänker ministern vidta för åtgärder med anledning av det som nu hänt i Kristianstad?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-till-justitie-och-migrationsministern-angaende-skjutningar-i-kristianstad/