Vem är egentligen en pajas?

RIKSDAGEN När frågan om erkännande av Islamiska statens folkmord på kristna, yazidier och andra minoritetsgrupper behandlades i riksdagen onsdagen den 11 maj valde Vänsterpartiet att inte ställa sig bakom reservationen från Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna om att erkänna det som händer i Syrien och Irak som folkmord.

Efteråt i tidningen Dagens webb-TV erkänner Vänsterpartiets Hans Linde att man inte kunde stödja ett erkännande eftersom Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna stod bakom förslaget. Han sade bland annat: ”Jag ska vara ärlig och säga att jag gärna hade sett ett beslut i riksdagen med bred enighet, men nu kom vi i ett läge där det här var en fråga som lyftes av Kristdemokraterna som snabbt fick stöd av Sverigedemokraterna, och för mig tog det emot att stödja ett sådant initiativ”.

Att man på grund av vilka som lagt ett förslag sviker människor, som lider under förtryck och som behöver världens erkännande, på detta sätt är häpnadsväckande och rent pinsamt. Vänsterpartiet brukar ge sken av att de står på förtryckta människors sida. Nu har de visat att det bara är tomma ord.

Oavsett avsändare på förslag bör en seriös politiker och ett seriöst parti se till sakinnehållet. På en direkt fråga från Julia Kronlid (SD) under debatten om varför inte Vänsterpartiet ville stödja ett erkännande svarade Hans Linde (V) att ”Julia Kronlid alltmer framstår som en pajas i denna debatt”, vilket renderade en tillsägelse från talmannen om att hålla god ton och inte ge varandra tillmälen.

Med anledning av Hans Lindes agerande och grunderna till Vänsterpartiets svek undrar jag vem som egentligen är en pajas?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/vem-ar-egentligen-en-pajas/