28-årig småbarnsmamma mördad – Socialdemokraternas systerparti kallar terrordådet för ”operation”

ISRAEL I maj 2013 besökte jag, tillsammans med några partikollegor, Barkan Industrial Park på Västbanken för att träffa företrädare och arbetare vid ett israeliskt plastföretag. På företaget arbetade både israeler och palestinier. Palestinier från palestinakontrollerade områden söker sig ofta till de israeliska företagen på Västbanken eftersom de får bättre arbetsvillkor och bättre löner än i palestinakontrollerade områden. Mina minnen från besöket i Barkan Industrial Park var att de anställda – både israeler och palestinier – var nöjda och trivdes med sina arbetsuppgifter.

Men i måndags hejade jag till när Barkan Industrial Park nämndes i olika medier. Det var dock inte i positiv bemärkelse som området nämndes utan istället kunde jag läsa om hur ett fruktansvärt terrordåd hade begåtts dagen innan. I söndags mördades nämligen två anställda israeler av sin egen arbetskamrat. Den 28-åriga småbarnsmamman Kim Yehezkel och en 35-årig kollega, trebarnspappan Ziv Hajbi, mördades av en 23-årig palestinsk terrorist, som arbetade på samma företag. Ytterligare en kvinna skadades. Palestiniern hade innan morden skrivit på Facebook att han ”väntar på Allah”. Han satte 28-åringen i handbojor och sköt henne i huvudet från nära håll.

På Fatahs officiella Facebooksida anklagar en Fatahföreträdare Israel för morden och hävdar att ”Israel… är oförmöget att skydda någon som stjäl palestinsk mark”. Vidare hotar man med att ingen israel är säker förrän palestinska folket får ”sina rättigheter i sitt hemland”. Företrädaren menar att Israel använder ”terror och mord” medan han själv benämner morden på de två israelerna som en ”operation”. (Fatahs officiella Facebooksida, 2018-10-07)

Att den palestinska presidenten Mahmoud Abbas parti Fatah, som leder den palestinska myndigheten, inte fördömer söndagens mord förvånar ingen. Bara fyra dagar innan morden glorifierade Fatah två israelers mördare som ”heroisk martyr”. Den ”heroiske martyren” var Muhannad Halabi, som 2015 högg ihjäl två israeler i Jerusalem.

Fatah är de svenska socialdemokraternas systerparti, vilket man genom åren stött i olika former. Varje år bidrar Sverige med mellan en halv till en miljard av skattemedel till olika palestinska organisationer. Pengar slussas därefter vidare till bl a livstidslöner för palestinska terrorister.

Jag har under flera år lagt motioner i riksdagen om att stoppa pengaflödet från Sverige till terrorism och antisemitism, men övriga partier, med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i spetsen, har avslagit dessa förslag. I flera frågeställningar till utrikesminister Margot Wallström kring vilka åtgärder hon konkret vidtar för att i dialogen med Palestinas företrädare tydligt ta avstånd från och förkasta Abbas uttalanden för våldsbejakande extremism svarar hon bara att regeringen är tydlig i sin dialog med företrädare för Palestina om vikten av att ta avstånd från våld och hatpropaganda. Sedan fortsätter finansieringen av detsamma som vanligt. Det är nog nu!

BJÖRN SÖDER (SD)
Ledamot i utrikesutskottet

Permalänk till denna artikel: https://www.bjornsoder.net/28-arig-tvabarnsmamma-mordad-socialdemokraternas-systerparti-kallar-terrordadet-for-operation/