Fråga till infrastrukturministern angående utbyggnaden av Arlanda

Fråga 2019/20:1593 Utbyggnaden av Arlanda

av Björn Söder (SD)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

Swedavia har meddelat i ett pressmeddelande att man för tillfället inte kommer att gå vidare med den planerade utbyggnaden av Arlanda flygplats. Det rör sig om två projekt i form av en ny pir och förbättrad bagagehantering som skulle tillföra ny kapacitet till flygplatsen som nu sätts på paus.

Uppgifter till Expressen gör gällande att det är Miljöpartiet som varit drivande i att stoppa utbyggnaden, och partiets klimatpolitiske talesperson Lorentz Tovatt säger att det här innebär att Arlanda inte kommer att byggas ut och att färdplanen för Arlanda läggs nu i en papperslåda och vi kommer inte att gå vidare med den.

Samtidigt har Socialdemokraterna tidigare lovat bland annat näringslivet att Arlanda ska byggas ut, vilket är mycket viktigt då flygplatsens kapacitet förr eller senare kommer att bli för liten.

Av denna anledning vill jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

Anser ministern att satsning på utbyggnad av Arlanda ska göras i enlighet med tidigare löften och färdplan, eller kommer man att lägga ned satsningen i enlighet med det som Miljöpartiets företrädare har framfört?

Permalänk till denna artikel: https://www.bjornsoder.net/fraga-till-infrastrukturministern-angaende-utbyggnaden-av-arlanda/