Fråga till utrikesministern angående attacker mot kristna

Fråga 2020/21:2386 Attacker mot kristna

av Björn Söder (SD)

till Utrikesminister Ann Linde (S)

Söndagen den 28 mars 2021 utsattes en katedral i staden Makassar på ön Sulawesi i Indonesien för ett bombattentat. Minst 19 människor skadades.

Det var två självmordsbombare som färdades på motorcykel mot kyrkan som genomförde attentatet. Båda två dödades i explosionerna, uppger landets säkerhetsminister.

Enligt en polischef har en av självmordsbombarna identifierats. Mannen tillhörde extremistnätverket Jamaah Ansharut Daulah (JAD), med koppling till terrorrörelsen Islamiska staten. JAD misstänks för inblandning i självmordsdåd mot tre kyrkor och en polispostering i Surabaya i Indonesien 2018. Dåden krävde 30 liv. Gruppen misstänks också för inblandning i ett bombdåd mot en kyrka i Filippinerna 2019, då 20 människor dödades.

Det senaste terrordådet är ett i raden av ökande antal attacker mot kristna världen över. Kristna är i dag den grupp i världen som är mest utsatt för förföljelse.

Av denna anledning vill jag fråga utrikesminister Ann Linde:

Avser ministern att i sitt arbete på något sätt särskilt lyfta frågan om förföljelser av kristna för att sätta fokus på att just kristna är världens mest utsatta grupp?

Permalänk till denna artikel: https://www.bjornsoder.net/fraga-till-utrikesministern-angaende-attacker-mot-kristna/