Fråga till socialministern angående regeringens inställning till vaccinpass för kulturevenemang

Fråga 2020/21:3576 Regeringens inställning till vaccinpass för kulturevenemang

av Björn Söder (SD)

till Socialminister Lena Hallengren (S)

Från allt fler håll kommer krav på införande av vaccinpass, det vill säga ett intyg som visar ett negativt PCR-test, bevis på antikroppar eller att man har tagit två sprutor vaccin. Dagens Nyheter rapporterar att Sveriges Producenter och Privatteatrar i förra veckan publicerade en skrivelse till Amanda Lind, Ibrahim Baylan och Lena Hallengren. Föreningen kräver att regeringen inför bevis om komplett vaccination, negativt PCR-test eller negativt antigentest för att besöka arrangemang.

Flera aktörer inom konsert- och musikindustrin välkomnar ett vaccinpass, och enligt en undersökning som Kantar Sifo har genomfört på uppdrag av Sveriges Producenter och Privatteatrar är 81 procent av svenskarna positiva till att uppvisa ett så kallat vaccinpass för att komma in på konserter och andra liveevenemang.

Av denna anledning vill jag fråga socialminister Lena Hallengren:

Vad är regeringens inställning till ett vaccinpass i syfte att möjliggöra för kulturarrangörer att öppna upp för större publik?

Permalänk till denna artikel: http://www.bjornsoder.net/fraga-till-socialministern-angaende-regeringens-installning-till-vaccinpass-for-kulturevenemang/