Fråga till justitieministern angående granatattack mot polis

Fråga 2020/21:502 Granatattack mot polis

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

På lördagsmorgonen klockan 05.57 kom larmet. En misstänkt handgranat detonerade i en trappuppgång i Sala backe. I huset där detonationen ägde rum bor en polis. Polisen har nu inlett en särskild händelse.

I en kommentar på polisens hemsida säger rikspolischefen:

”Jag blir både upprörd och arg när jag hör att en av våra anställda i polisregion Mitt tillsammans med de boende i fastigheten utsatts för detta dåd. Ingen blev skadad och omfattande polisiär insats och utredning pågår. Är brottet riktat mot polisen i sin yrkesroll är det en attack mot hela Polismyndigheten och rättssamhället, och det kommer vi aldrig att acceptera.”

Att situationen har spårat ur i Sverige råder det ingen tvekan om, och regeringen har misslyckats kapitalt med att komma till rätta med den alltmer växande och allt grövre kriminaliteten. Den grova brottsligheten har tillåtits breda ut sig i hela samhället och äger inte bara rum ute i samhället, genom sprängningar, skjutningar, mord, rån, våldtäkter och misshandel, utan genomsyrar också politiska institutioner och myndigheter.

Utvecklingen är fullständigt oacceptabelt i ett land som för inte så många decennier sedan hade ett helt annat samhällsklimat där medborgarna kunde känna sig trygga.

Sverige har genom en okontrollerad invandring och avsaknad av polisiära och juridiska resurser samt ett daltande med brottslingar utvecklats i en riktning som blir alltmer skrämmande för skötsamma medborgare.

Med anledning av detta vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

Varför tillåter ministern att denna utveckling sker och om inte, vilka åtgärder tänker ministern vidta?

Permalänk till denna artikel: https://www.bjornsoder.net/fraga-till-justitieministern-angaende-granatattack-mot-polis/