Fråga till justitieministern angående bilbränder och attacker mot polis

Fråga 2020/21:2874 Bilbränder och attacker mot polis

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

Under söndagskvällen rasade larmen om bilbränder i området kring Eskilstuna in till SOS Alarm. Det ska även ha brunnit i en lägenhet och kommit in larm om en brand vid polishuset i Eskilstuna.

Enligt Eskilstuna-Kuriren ska någon ha kastat en brandbomb mot en av polisens hundenheter som färdades i en bil. Någon ska även ha hällt ut bensin runt polisbilar.

”Det är riktigt rörigt och tragiskt. Jag blir bedrövad”, säger polisens ledningsbefäl till Eskilstuna-Kuriren.

Jag har tidigare ställt frågor kring de eskalerande våldsamheterna och den ökande kriminaliteten i Sverige till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Svaren som återkommer är alltid att ”ett intensivt arbete pågår med att genomföra regeringens 34-punktsprogram mot gängkriminaliteten”, ”flera viktiga lagar har redan trätt i kraft och kan tillämpas av rättsväsendet”, ”Sverige har fler poliser än någonsin tidigare”, ”regeringens brottsförebyggande satsningar har fått effekt” och så vidare, och så vidare.

Det verkar dock uppenbarligen inte gå så bra för regeringens olika ”åtgärder”.

Jag säger det därför igen. Sveriges regering, med justitieminister Morgan Johansson i spetsen, tycks ha förlorat all kontroll över landet som nu förvandlats till mer eller mindre en krigszon på sina håll. Det laglösa Sverige breder ut sig i samma takt som justitieministern i stället för att ta tag i problemen fokuserar all sin kraft på sociala medier för att kasta lögner på den politiska oppositionen som lyfter fram problemen och ifrågasätter regeringens förmåga att ta itu med dem.

Justitieministern verkar sakna både viljan och de verktyg som krävs för att verkligen komma till rätta med den ökande och allt grövre kriminaliteten och borde kanske därför tänka på att lämna över ansvaret till någon som har viljan och framför allt de rätta verktygen.

Av denna anledning vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

Vilka ytterligare åtgärder tänker ministern vidta för att komma till rätta med dessa problem?

Permalänk till denna artikel: https://www.bjornsoder.net/fraga-till-justitieministern-angaende-bilbrander-och-attacker-mot-polis/